Brymo Uchegbu(Don. Brymo)

Yizie Wikipiideɛ

Brymo Uchegbu ka neɛ zaa baŋ o ka o e Don Uchegbu e la Nigeria actor, sinii maaloo(movie producer), script-writer ane yiele ŋmeɛrɛ ka ba dɔge o November 26, 1966.

Brymo yi la Anambra state, South Eastern a Nigeria poɔ.

O e la a actors kaŋa naŋ sereŋ de a acting neŋ nimizeɛloŋ a sereŋ wɛlle omeŋɛ wuli noba teseŋ yele wɛlebo ane yel-erre mine a acting poɔŋ.

O kūū waaloŋ[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

A actor ŋa, naŋ toŋ Naa tontonne ka Nigerian's maŋ boɔle ka ''Igwe'' ka nansaaleba meŋ maŋ boɔle ka ''king'' a sinii(movie) poɔ, kpi la ane yomo 57 onaŋ da gbire goɔŋ.

Toma[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

Don Brymo piili la sinii(acting) saŋa na o naŋ da be o sekɔndere Sakuuri onaŋ da de omeŋɛ poɔ a stage plays ane dramas. O yele da pɛlɛɛ la onaŋ da kpɛ poɔ a Nigerian sinii(movie) industry 2000 yuoni poɔ. O maale la Nollywood sinii(movies) sere ka a naŋ baŋ pare 80 te seŋ My Beloved Daughter, Snake Battle, Land of Fire, No Mercy, My God Never Sleeps ane bamine kaŋa.

O da toŋ la a sinii toma neŋ sinii nembɛrɛ mine a industry poɔŋ te seŋ Ken Erics, Yul Educhie, Ngozi Ezeonu, Ebele Okaro, Regina Daniels, Mike Ezeruonye ane bamine kaŋa.

O meŋɛ nyɔvore yɛlɛ[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

Don Brymo kulee pɔge a taa biiri.

Kyɔgetaare ane vori o naŋ kpɛ[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

O da nyɛ la kyɔgetaare yaga teseŋ;

*Actor zu-karaa a City people Entertainment Awards poɔ.

*Actor soŋe a Nigeria a Africa movie Academy Awards poɔ.

*Actor sonnaa zu-karaa a Africa movie viewers choices Awards poɔ.

O sanyɔɔ[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

Don Brymo e la Nigerian actor ka o sanyɔɔ maŋ baŋ ta $450,000.