Cheoyongmu

Yizie Wikipiideɛ
Cheoyongmu
type of dance
Subclass ofKorean dance Maale eŋ
McCune-Reischauer romanizationCh'ŏyongmu Maale eŋ
Revised romanizationCheoyongmu Maale eŋ
CountrySouth Korea Maale eŋ
Country of originSouth Korea Maale eŋ
Intangible cultural heritage statusNational Intangible Cultural Heritage in South Korea, Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity Maale eŋ
Described at URLhttps://ich.unesco.org/en/RL/00189, https://ich.unesco.org/fr/RL/00189, https://ich.unesco.org/es/RL/00189, https://english.cha.go.kr/chaen/search/selectGeneralSearchDetail.do?mn=EN_02_02&sCcebKdcd=17&ccebAsno=00390000&sCcebCtcd=11&pageIndex=1&ccebKdcd=17&ccebCtcd=, https://www.heritage.go.kr/heri/cul/culSelectDetail.do?ccbaCpno=1271100390000 Maale eŋ

Cheoyongmu e la seɛre naŋ manna a Korean mask dance te kyaare neŋ gaŋdaa ŋa ba naŋ boɔla ka Cheoyong (처용, 處容), a Dragon King bidɔɔ naŋ naŋ be a Eastern Sea sɛŋ. O na yoŋ la la a Korean court seɛre ba naŋ da ŋmaa a Unified Silla wɔgre na. Cheoyongmu la waa la a shamanistic seɛre bonso ba sagedi la ka o maŋ kara la soɔbare bara a yuom baaraa saŋa.

A seɛre seɛbo maŋ waa la baaloŋ baaloŋ kyɛ enneŋ kpeɛoŋ meŋ. A seɛre meŋ maŋ la seɛŋ te kyaare a yieloŋ yieloo aneŋ o deɛbo. Noba banuu la maŋ laŋ seɛɛ a seɛre ŋa, a bonsuuri aneŋ a nimipɔgeraa maŋ waa la nimbize boma a seɛre saŋa.

O paarɛɛ a UNESCO Intangible Cultural Heritage List a yi a yuoni 2009 kyɛ ka ba la iri o koo waa aŋa a South Korean Intangible Cultural Property a yuoni 1971 poɔ.

Leɛkaa kyɛ meŋ[maaleŋ | Maale eŋ yizie]

Sommo yizie[maaleŋ | Maale eŋ yizie]